Na udaną konferencję składa się kilka wyznaczników. Jako profesjonaliści dbamy o każdy szczegół, gdyż zadowolenie naszych klientów jest dla nas najważniejsze. Obok wyboru miejsca, w którym odbędzie się kongres lub konferencja ważnym elementem spotkania jest catering.

W zależności od charakteru i długości konferencji, a także liczby gości potrafimy doradzić i zorganizować odpowiedni poczęstunek. Bierzemy pod uwagę wiele informacje, tak by zadowolić wszelkie gusta. Posiłki powinny też być dostosowane do głównego tematu konferencji oraz posiadać taki wybór potraw, by goście mieli poczucie zadbania o ich potrzeby.

Kolejnym omawianym punktem jest podjęcie decyzji co do cateringu serwowanego w formie szwedzkiego stołu lub zastawionego tradycyjnie. Stół tradycyjny może być nakryty w dwojaki sposób: goście mogą dostać gotowe porcje na talerzu, lub nakładać je sobie z półmisków. Z ekologicznego punktu widzenia, mniej jedzenia marnuje się, gdy goście nakładają sobie sami wedle uznania. Jeśli wziąć pod uwagę kryterium towarzyskie, siedząc przy tradycyjnym stole goście są ograniczeni kontaktami tylko z najbliższymi sąsiadami. Natomiast szwedzki stół pozwala na swobodne przemieszczanie się i rozmowę z większą ilością osób. Minusem jest jednak to, że pozostawia się większy bałagan, gdyż łatwo wtedy kogoś potrącić i rozlać jedzenie na obrus czy podłogę. Dlatego proponujemy, by konferencje dla niektórych grup organizować z tradycyjnie podanym cateringiem. Zaś szwedzki stół sprawdzi się lepiej, gdy planujemy dużą liczbę potraw, wtedy goście będą mieli do nich wygodniejszy dostęp, bo łatwiej nałożyć sobie posiłek gdy można podejść do półmiska, niż wychylać się z krzesła.

Można też te dwie opcje ze sobą połączyć. Danie główne podać tradycyjnie, a desery i gorące napoje ustawić na szwedzkim stole. To rozwiązanie dobrze się sprawdza, gdyż uczestnicy konferencji mogą nawiązać rozmowę z innymi uczestnikami przy kawiarce oraz podejść w dowolnym czasie i skorzystać ze słodkiego poczęstunku. Jeden i drugi sposób serwowania dań ma swoje wady i zalety, dlatego tak ważny jest wywiad z naszym klientem, by dokonać trafnego wyboru. Na pewno szwedzki stół będzie doskonałym rozwiązaniem w przerwie konferencji. Dobrze jest wtedy wstać z krzesła, zmienić pozycję ciała oraz przejść się po coś do picia i małą przekąskę. Samoobsługa, swobodny dostęp do poczęstunku jest wtedy uzasadniona organizacyjnie.

Nasze szerokie doświadczenie i konsultacja w przygotowaniu cateringu pozwoli Państwu wybrać najlepszą możliwość.